Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

ΔΡΑΣΗ: 3η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα

3η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), διοργανώνει την 3η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα και προσκαλεί όλους τους νέους και νέες της Ελλάδας και της Ακαδημίας του Παρισιού να μοιραστούν ένα κοινό πάθος: τον αθλητισμό και τις αξίες του, μέσα από συζητήσεις με πρωταθλητές.

Οι συναντήσεις με κορυφαίους αθλητές θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης κι ενθάρρυνσης και μία ευκαιρία για όλους να ανακαλύψουν τις αξίες του Ολυμπισμού.

Οι συναντήσεις διεξάγονται διαδικτυακά, μέσω zoom, στα ελληνικά και στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αθλητές, να ανακαλύψουν τις αξίες των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων, να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα αναπηρίας και να μοιραστούν μοναδικές προσωπικές μαρτυρίες.

Στο πλαίσιο της 3ης Ελληνογαλλικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής εβδομάδας, οι μαθητές των τμημάτων Ε1, Α2, Γ2 την Παρασκευή 10/2/2023 να παρακολούθησαν τις συνεντεύξεις των αθλητών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων με εξ αποστάσεως παρακολούθηση σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ).

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου: 10:30 - 11:30 Θανάσης ΓΚΑΒΕΛΑΣ Στίβος - 100 μέτρα (Παραολυμπιονίκης του Τόκυο) και 12:00 - 13:00 Angelo TSAGARAKIS Καλαθοσφαίριση (μπάσκετ).

















Δρ. Χριστίνα Τσαγδή
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου!