Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112 Α΄ και Β΄ τάξης : 2024-01-11



Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ & Β΄ τάξης συμμετείχαν σε ένα διεθνές πρόγραμμα, στόχος του οποίου ήταν ο εμπλουτισμός των γνώσεων του πληθυσμού σχετικά με τα χαρακτηριστικά του εγκεφαλικού επεισοδίου. Απώτερος στόχος ήταν να διασφαλίσουμε ότι οι “Υπερήρωες & Υπερηρωίδες” μας θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, δηλαδή να έχουν θετικό αντίκτυπο στη ζωή των παιδιών μας.

Η σχολική εκστρατεία ΧΟΠΑ ήρωες είναι μια δημιουργία του τμήματος εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έχει υλοποιηθεί με την υποστήριξη της Πρωτοβουλίας angels.

Οι ΧΟΠΑ ήρωες είναι μία βραβευμένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την αναγνώριση των συμπτωμάτων του εγκεφαλικού επεισοδίου και την ανάγκη για άμεση δράση. Αξιοποιεί τον ενθουσιασμό που έχουν τα παιδιά να μαθαίνουν και να μοιράζονται και ενθαρρύνει τη μεταλαμπάδευση της γνώσης στην υπόλοιπη οικογένειά τους, ιδιαίτερα στους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Οι ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο χρειάζονται ιατρική περίθαλψη το συντομότερο δυνατό, οπότε η ευαισθητοποίηση για τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού μπορεί να σώσει ζωές.

Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ολοκλήρωσαν με επιτυχία το ταξίδι της γνώσης και μας μετέφεραν με το τραγούδι και το χορευτικό του προγράμματος τις κατάλληλες πληροφορίες, ώστε να κατανοήσουμε όλοι τη σπουδαιότητα της πρόληψης και έγκαιρης αντίδρασης.

Όλα τα παιδιά έγιναν ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112!

Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους και την όμορφη προσπάθειά τους!

Υπεύθυνη προγράμματος: Χριστίνα Τσαγδή, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112
















Δρ. Χριστίνα Τσαγδή
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου!