Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και Ευρωπαική Ημέρα Αθλητισμού



Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, με κοινό σύνθημα «Η Κίνηση δίνει Ζωή», οι μαθητές και οι μαθήτριές μας συμμετείχαν σε βιωματικές αθλητικές δράσεις στον χώρο του αρχαίου Σταδίου της Ρόδου, έναν εμβληματικό, ιστορικό & αθλητικό χώρο, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής και αθλητισμού, της εκπαιδευτικού των εικαστικών, αλλά και τη σημαντική συμβολή όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, με απώτερο στόχο την ανάδειξη της θεμελιώδους σημασίας της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, συμμετείχαν στην πανελλαδική σχολική σκυταλοδρομία με θέμα «Τρέχω για το ΕΥ» (ΕΥζειν-ΕΥτυχία-ΕΥσυνειδησία-ΕΥαγωνίζεσθαι-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη-Ευγένεια) κι έτρεξαν μια συμβολική διαδρομή, διαλέγοντας για ποιο «ΕΥ» τρέχουν. Με τον τρόπο αυτό πραγματοποιήθηκε μια Πανελλαδική «Σκυταλοδρομία του ΕΥ» υποστηρίζοντας όλοι μαζί το κεντρικό θέμα «Τρέχω για το ΕΥ».

Η συμβολική αυτή διαδρομή, εκτός από την αθλητική της διάσταση, εμπεριείχε και τις Ολυμπιακές Αξίες των οποίων η επιρροή είναι απαράμιλλη στην βελτίωση της κοινωνίας μας. Τα παιδιά έτρεξαν, τελικά, για να υπενθυμίσουν σε όλους μας ότι το ΕΥ (ΕΥζειν-Ευτυχία-ΕΥσυνειδησία-ΕΥαγωνίζεσθαι-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη-ΕΥγένεια) είναι η επιδιωκόμενη στάση ΖΩΗΣ που πρέπει να κατακτάται με προσπάθεια, στόχο, προσήλωση και ηθική ακεραιότητα.

Επίσης, με αφορμή την προ-Ολυμπιακή περίοδο που διανύουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, αποτύπωσαν με μεράκι τις σκέψεις τους αλλά και τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες σε πολύχρωμα χαρτόνια, ώστε συνολικά η σχολική κοινότητα να βρει τον «Ολυμπιακό» της Ρυθμό!




Δρ. Χριστίνα Τσαγδή
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου!